Benodigdheden

Benodigdheden

Voeding
De kittens krijgen tot hun eerstelevensjaar Kitten brokjes van het merk Royal Canin. Verder krijgen ze zo nu en dan natvoer: Almo Nature Kitten of Feline porta 21 Kitten.
Na een leeftijd van 1 jaar kunnen ze overgaan op volwassenbrokken van Royal Canin. Andere merken zijn uiteraard ook goed, maar ik merk dat mijn katten hier tevreden mee zijn en het er goed op doen.
Geef ze absoluut géén varkensvlees!
Een drinkfontein stimuleert katten tot drinken d.m.v. stromend water.

Keramische voetbak van Vivipet

Krabpalen en ligmeubels
Katten gebruiken een krabpaal om zich te rekken en te strekken of om hun nagels aan te scherpen. Hierdoor wordt het vuiligheid tussen de nagels weggehaald en verdwijnen de omhulsels die de nagels bedekken. Daarnaast markeren katten hun territorium doordat er een geur uit de klieren in hun poten komt.

Het liefst hebben katten verschillende plekken in huis waar een krabpaal staat. Wees daarom gul in het aantal krabpalen die je beschikbaar stelt in huis. Het allerbeste is om meerdere krabpalen verspreid door het huis te plaatsen. Hierdoor kan je kat zich nooit vergissen en ‘per ongeluk’ de krabbehoefte aan je bank, gordijnen en/ of behang doen.

67124_pla_wandliegebett_natural_paradise_fg_3093_5
Wandligbed Natural Paradise

20170803_155431

In onze cattery hebben we krabpalen van Drapaki Rufi. De katten zijn er dol op! Het is even een investering maar dan heb je ook wat. Het is een grote en stevige krabpaal. De eerste krabpaal beviel zo goed dat ze er nu zelfs twee hebben!

Kattenbak en benodigdheden
In mijn Cattery heb ik twee verschillende soorten kattenbakken staan.
Een PeeWee kattenbak met houtkorrels van de Hornbach en een ‘normale’ kattenbak. De kattengrit van Cat’s Best vind ik ideaal aangezien deze biologische afbreekbaar is en door de toilette kan worden gespoeld. Zo hoef ik niet voor elke behoefte naar de container maar kan het zo de toilette in 🙂

400-12.16-EcoHus-R-an-gr_900
PeeWee kattenbak
32198_PLA_rgb_Cats_Best_oeko_Plus_3_3
Cat’s Best Eco Plus
DV_8_4506254_01_4c_NL_20150626223204-2
Houtkorrels van Hornbach

Speeltjes
Voldoende speeltjes zijn belangrijk voor de kat om zich te vermaken. Houd er bij de aanschaf van speelgoed wel rekening mee, dat het kattenspeelgoed veilig is en niet gemakkelijk splintert of door te slikken is.
TIP: een speeltje met catnip (kattenkruid) is onweerstaanbaar voor katten en dus echt een aanrader !
Neem een kijkje in onze eigen webshop www.catyourservice.com

Catswheel
Aangezien mijn katten niet los buiten rondlopen, maar ik beweging wel erg belangrijk vind beschikken ze over een Cody’s catswheel die elke dag wordt gebruikt.

Drapaki.pl - Kratzbäume