Kittens

Kittens

Leuk dat u informatie wilt betreft een kitten!

Socialisatie en gezondheid is wat ik het meest belangrijkste vind en daarom wordt er hier veel tijd en aandacht aan besteed. De kittens leven de eerste 3,5 week in hun eigen ruimte, daar waar het lekker warm en veilig voor ze is. Mijn andere katten kunnen daar gewoon bij. Zodra ze ouder zijn en de wereld gaan ontdekken mogen ze de rest gaan verkennen. Zo raken ze gewend aan o.a. tv, radio, föhnen, stofzuigen etc.

De voeding.
De kittens krijgen de eerste 4 maanden brokjes van het merk Royal Canin, Mother & Babycat. Na 4 maanden kunnen ze overstappen naar Kitten van Royal Canin. Deze kunnen ze eten totdat hij en/of zij 1 jaar oud is. Verder krijgen ze zo nu en dan natvoer: Almo Nature Legend Kitten. Na een leeftijd van 1 jaar kunnen ze overgaan op volwassenbrokken van Royal Canin, bijvoorbeeld Sensible of Indoor 27. Andere merken zijn uiteraard ook goed, maar ik merk dat mijn katten hier tevreden mee zijn en het er goed op doen.

Een bezoek aan de kittens is mogelijk wanneer de kittens tussen 4 en 6 weken oud zijn, dit om virussen, ziektes en stress te voorkomen bij de kittens en hun moeder. Wanneer u komt kijken naar de kittens en u uw kitten heeft gevonden waarmee u een klik heeft, kunt u de kitten reserveren. Wanneer u een kitten reserveert, doormiddel van een aanbetaling, zal ik u ten alle tijden op de hoogte blijven houden van zijn en/of haar ontwikkeling, doormiddel van foto’s en video’s.

Voor de reservering van een kitten als huisdier wordt er een aanbetaling gevraagd van € 250,-
Voor een dekkater of fokpoes een aanbetaling van € 500,-
Uw aanbetaling wordt vastgezet op papier en word door ons beide ondertekend.

Alle kittens worden verkocht met een koopcontract. De huisdierkatertjes worden met 12 a 13 weken gecastreerd (ze dienen namelijk minimaal 1200 gram te wegen), de poesjes moeten voor hun 1ste jaar worden gesteriliseerd door uw eigen dierenarts.

Wanneer uw kitten mee naar huis mag dan is hij en/of zij in bezit van:
* Officieel Cats and Tulips stamboom
* EU Paspoort
* Gezondheidsverklaring van de dierenarts
* Chip
* 2 maal inenting
* 4 maal ontworming
* Kittenpakket
* Indien nodig rabiës inenting
* 1 maand gratis verzekering. Deze verzekering wordt automatisch na 1 maand stopgezet, mits u deze zelf verlengd. Deze verzekering kan helaas alleen worden gegeven voor kittens die in Nederland blijven, dit ivm juridische beperkingen waar de verzekering zich aan moet houden.

Indien er geen kittens beschikbaar zijn, kunt u zich aanmelden voor op wachtlijst. Bij de geboorte van een nieuw nestje kittens, krijgt u bericht hierover en heeft u voorrang.
Heeft u vragen over de planning, de kittens, of wilt u op de wachtlijst komen, dan kunt u contact met mij opnemen. Uiteraard is alles geheel vrijblijvend!