Kitten informatie

Kitten informatie

Leuk dat u informatie wilt betreffende een kitten!

Socialisatie en gezondheid is wat ik het meest belangrijk vind en daarom wordt er hier veel tijd en aandacht aan besteed. Bij mij is het niet wie het eerst komt, het eerst maalt, maar het geluk en welzijn van de kittens staan steeds voorop. Ik ben en voel me erg verantwoordelijk naar de kittens toe, en de keuze die ik maak waar ze hun verdere leven mogen gaan wonen neem ik dan ook erg serieus. Ik vind het daarom belangrijk dat er een klik is tussen de kitten en zijn/haar nieuwe baasje.
De kittens leven de eerste 3,5 week in hun eigen ruimte, daar waar het lekker warm en veilig voor ze is. Mijn andere katten kunnen daar gewoon bij. Zodra ze ouder zijn en de wereld gaan ontdekken mogen ze de rest van omgeving gaan verkennen. Zo raken ze gewend aan o.a. tv, radio, föhnen, stofzuigen etc.

Een bezoek aan de kittens is mogelijk wanneer de kittens ongeveer 4 weken oud zijn, dit om virussen, ziektes en stress te voorkomen bij de kittens en hun moeder. Wanneer u komt kijken naar de kittens en u uw kitten heeft gevonden waarmee u een klik heeft, kunt u de kitten reserveren. Wanneer u een kitten reserveert, doormiddel van een aanbetaling, zal ik u ten alle tijden op de hoogte blijven houden van zijn en/of haar ontwikkeling, doormiddel van foto’s en video’s.

Voor de reservering van een kitten als huisdier wordt er een aanbetaling gevraagd van € 300,-
Voor een fok kater of poes is de aanbetaling € 500,-
Uw aanbetaling wordt vastgezet op papier en word door ons beide ondertekend.

Alle kittens worden verkocht met een koopcontract. De huisdierkittens worden met 12 a 13 weken gecastreerd/gesteriliseerd (ze dienen namelijk minimaal 1200 gram te wegen).

Wanneer uw kitten mee naar huis mag dan is hij en/of zij in bezit van:
* Officieel Cats and Tulips stamboom
* EU-Paspoort
* Gezondheidsverklaring van de dierenarts
* Chip
* 2 maal inenting
* 4 maal ontworming
* Kittenpakket
* Indien nodig rabiës inenting
* 1 maand gratis verzekerd bij PetPlan. Deze verzekering wordt automatisch na 1 maand stopgezet, mits u deze zelf verlengd. Deze verzekering kan helaas alleen worden gegeven voor kittens die in Nederland blijven, dit ivm juridische beperkingen waar de verzekering zich aan moet houden.

Ontwormen

Ontwormen is erg belangrijk, maar wordt helaas vaak vergeten of niet volgens schema gedaan. Daarom wil ik u hier graag wat meer over vertellen.

Huisdieren die nooit buiten komen kunnen wormen oplopen, bijvoorbeeld doordat u buiten heeft gelopen en door middel van uw schoenzolen wormeitjes meeneemt naar binnen. Een worminfectie is niet goed voor de gezondheid van uw huisdier. Er kunnen allerlei vervelende verschijnselen optreden, zoals diarree, braken, vermageren, jeuk aan de anus, doffe vacht, problemen in allerlei organen, oogproblemen, etc.
Een andere reden om uw huisdieren goed te ontwormen is vanwege kleine kinderen. Zij spelen vaak in de zandbak en in speeltuinen (denk aan zand eten) en lopen zo kans besmet te raken door aanraking met wormeieren. Vooral katten zoeken graag een plaatsje met zand uit om hun uitwerpselen te deponeren.

Je hoort vaak mensen zeggen: Mijn dier heeft geen wormen, ik zie er nooit één in de ontlasting. Wormen leven in de darmen van uw huisdier. De larfjes kunnen op veel verschillende plekken in het lichaam zitten (bv lever). Vaak zie je wormen alleen als ze dood zijn (bv na ontworming), of als de besmetting zo groot is dat uw huisdier wormen uitbraakt of -poept.
Er zijn ook wormen die in het hart van uw huisdier leven. Deze zogenaamde hartworm is zeer schadelijk.

Ontwormingsschema

Leeftijd Merk Type Aantal dagen ontwormen
4 weken Flubenol KH Pasta 2 dagen
6 weken Panacur PetPaste 3 dagen
9 weken Milbemax kitten Kleine kat 1 dag
12 weken Panacur PetPaste 3 dagen
4 maanden Panacur KH 250 3 dagen
5 maanden Milbemax kitten Kleine kat 1 dag
6 maanden Panacur KH 250 3 dagen
Na 1 jaar, elke 3 maanden Panacur of Milbemax volwassen KH 250 of Kat 1 of 3 dagen


zooplus.nl